Individuele steekkaarten voor dummies

Doen die individuele steekkaarten misschien nog vaag een belletje rinkelen? Of bent u nieuw bij de scouts en heeft u daar nog nooit van gehoord? In alle geval: indien dat nog niet in orde of up to date is: leest u gauw verder.

De individuele steekkaart, waarvan hier sprake is, is een fiche waarop een groot aantal diverse gegevens over uw kind gegroepeerd zijn. Dit gaat van medische gegevens (vb. allergieën) tot thuisgewoonten (vb. vegetarisch) tot aandachtspunten (vb. bedplassen) tot ... Het ziet eruit als een heleboel formaliteiten, maar ze zijn stuk voor stuk erg belangrijk om uw kind op de beste manier van zorg op maat te voorzien. Bovendien kunnen ze erg belangrijk zijn in noodsituaties! En met het paaskamp in het vooruitzicht zou het wel eens interessant kunnen zijn dat wij over deze gegevens beschikken!

Hoe vult u deze nu verder aan, of hoe controleert u of deze aangevuld zijn? Volg onderstaand (erg uitgebreid) stappenplan!

1. Surf naar https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ (indien u reeds een account heeft, ga dan meteen naar stap 10!)
  2. Klik in de rechterbovenhoek op ‘Registreren’
  3. Vul deze gegevens in en kies een gebruikersnaam (indien meerdere kinderen, moet je telkens een andere gebruikersnaam maken)
  4. Normaal ken je op dat moment je lidnummer nog niet, vul dus je postcode in
  5. Klik onderaan op ‘Scouts en Gidsen Vlaanderen login aanmaken’